PITSTOP (2015)

Choreografie: Jasper Džuki Jelen en Mojra Vogelnik Škerlj onder leiding van Hildegrad Draaijer
Dansers van DOX ism Holland Dance
Voorstellingen: Spui Theater Den Haag

Als er één tak van sport is die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam, is het wel dans. Wij van Holland Dance vinden dat het tijd is om deze traditionele blik te bevragen. Dat doen we dit najaar met DanceAble; een driedaags evenement dat in het teken staat van schoonheid scheppen met een beperking. Door dansers die een handicap hebben en dansers die dat niet hebben met elkaar te verbinden. Samen zorgen zij voor een onverwachte, nieuwe ontmoeting.

Voor het eerst in Nederland zet Holland Dance ‘inclusiedans’ op de kaart. Deze nieuwe dansvorm groeit wereldwijd en gaat letterlijk voorbij aan lichamelijke beperkingen door op een positieve manier te werken vanuit mogelijkheden. Grensverleggend en adembenemend.Voor het eerst in Nederland zet Holland Dance ‘inclusiedans’ op de kaart. Deze nieuwe dansvorm groeit wereldwijd en gaat letterlijk voorbij aan lichamelijke beperkingen door op een positieve manier te werken vanuit mogelijkheden. Grensverleggend en adembenemend.

Voor deze bijzondere samenwerking is DOX gevraagd om in coproductie met Holland Dance een voorstelling te maken. Deze voorstelling heeft de naam PITSTOP meegekregen en wordt gemaakt door Jasper Džuki Jelen en Mojra Vogelnik Škerlj (The100hands). PITSTOP gaat nadrukkelijk niet over ‘het gehandicapt zijn’, maar over de spreekwoordelijke pas op de plaats, de pitstop. Wat doe ik, wat wil ik, wat kan ik? Iedereen kent dergelijke momenten van herijking, of je lichaam nu perfect gesmeerd loopt of niet. PITSTOP is voor een breed publiek herkenbaar. Hier zien en horen we ambities, dromen en desillusies. Hier gaat het over het leven persen uit elke vezel van je lijf voor het te laat is.

Een voorstelling met dansers van DOX zij aan zij met dansers met een fysieke beperking.

Categorie
Dans
Tags
DOX, Holland Dance