‘En nu?’ Een kindervoorstelling door KIEK&LOT

Stel je voor, je wordt wakker en overal om je heen is water. Je sokken zijn nat, je speelgoed drijft voorbij en de wind suist om je oren… En toen?

 

Gaan we op onderzoek uit of blijven we lekker binnen? De twee dansers hebben ieder hun eigen plan. We duiken in het diepe en laten ons meevoeren in een stroom van avontuur. We zwemmen, we drijven, we golven, we zinken… En nu? 

 

Een dansvoorstelling geïnspireerd op de watersnoodramp uit 1953.

 

‘En toen/nu?’ sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek: geschiedenis.  De voorstelling is gekoppeld aan een belangrijke gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis.

 

Tijdens de voorstelling ontdekken de dansers dat er iets aan de hand is. Ze gaan  op onderzoek uit en bedenken hoe ze hiermee om kunnen gaan.  De voorstelling wordt gespeeld door twee dansers die middels beweging een verhaal vertellen over het te veel aan water. Gaan ze dit kunnen oplossen? Het is een interactieve voorstelling waarin de kinderen soms te hulp mogen schieten.

 

De kinderen zitten rondom het toneel en zitten zo dicht op de huid van de dansers. 

Het toneelbeeld bestaat uit 53 glazen potjes met water, die de overstroming kunnen symboliseren.

 

Na de voorstelling kletsen we kort na over de verhalen die de kinderen hebben beleefd. Daarna komen we zelf in beweging door middel van bewegingsopdrachten waarbij de kinderen voornamelijk improviserend dansen (individueel en samen).

Categorie
Choreografie, Dans, Docent