Dansgezelschap De Stilte

Sinds 2017

werk ik bij de Stilte als dansdocent. De Stilte is een dansgezelschap gevestigd in Breda, en verzorgd lessen en workshops door heel Nederland. De Stilte heeft als missie om te ontwikkeling van kinderen te bevorderen middels dans. Goed onderwijs gaat niet alleen over het ontwikkelen van schoolse vaardigheden als taal en rekenen, maar ook over het ontwikkelen van vaardigheden die ten grondslag liggen aan de persoonsvormende ontwikkeling van kinderen. Met dans dragen wij hieraan bij.

Wij leggen het accent op de eigen beleving en creativiteit. We spreken het kind het liefst als individu aan. We merken dat door samen te dansen en te praten over dans, kinderen leren om respectvol met elkaar om te gaan. Dans draagt dus bij aan een positieve leeromgeving, niet alleen in het danslokaal maar ook daarbuiten.

De Stilte doet een appèl op spel en fantasie van kinderen. Fantasie is de motor van vernieuwing, van anders zien, anders handelen. Het genot is het begin, de verwondering het vervolg, de creatieve daad het eindresultaat.

– Jack Timmermans (Artistiek leider Stilte)

Werkzaam in de volgende projecten:

  • Lessenreeks op school
  • 1/2’tjes
  • 3×3
Categorie
Docent